Last updated 19th September 2019 11:59 CEST
by Chantal Regtop
Bikestop


Persbericht Bikestop (wijkkrant)
12-07-2017

‘Bikestop’ bij speeltuin ‘t Varvik

Vanaf 21 augustus gaat er iets nieuws gebeuren in de wijk!
Speeltuin ‘t Varvik gaat starten met een ‘Bikestop’. Dit is een unieke rustplaats waar fietsers, mountainbikers en wielrenners dagelijks van 10:00u tot 16:00u onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank, eventueel met een gebakje, even kunnen uitrusten.
De ‘Bikestop’ is een initiatief van Oebele Gorter, de beheerder van speeltuin ’t Varvik, en moet een belangrijke plek in de wijk en stad worden voor mensen die willen genieten van een fietstocht. De fietstocht kan uiteraard ook bij de speeltuin worden gestart, waar ook leuke routes voor verschillende fietstochten verkrijgbaar zijn.
De fietsers kunnen bij de ‘Bikestop’ gebruik maken van de sanitaire voorziening, hun elektrische fiets opladen of de fietsbanden laten oppompen. Daarnaast kunnen de kinderen vrij spelen in de speeltuin.

naast een rustpunt voor fietsers gaat het nieuwe initiatief ook een belangrijke rol spelen voor bewoners uit de wijk. Zo wordt het kopje koffie geschonken door vrijwilligers uit de buurt die op die manier een leuke dagbesteding hebben of daarmee werkervaring opdoen om weer te kunnen doorgroeien naar werk. De taartjes worden gemaakt door de leerlingen van Vakschool Diekman die ook stage mogen lopen bij de ‘Bikestop’. Zo krijgen zij horeca ervaring en leren zij om te gaan met verschillende mensen. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger mee te werken aan dit project dan kunt u zich melden bij de speeltuin; beheerder Oebele Gorter is blij met alle handjes hulp die hij kan krijgen.
De opstart van de Bikestop is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de SES, het wijkbudget, Radar en een bijdrage van speeltuin ’t Varvik zelf. De ‘Bikestop’ wil binnen 3 jaar geheel zelfredzaam zijn, onafhankelijk van subsidies. Eurus heeft initiatiefnemer Oebele ondersteund met het maken van het projectplan. Eurus en Radar gaan het project samen verder ondersteunen.
De officiële opening van ‘Bikestop’ vind plaats in september hiervoor ontvangt u tijdig een uitnodiging.

Graag tot ziens bij de ‘Bikestop’, met of zonder fiets
Speeltuin ’t Varvik
Hendrik Smeltweg 50
7541 XL Enschede
Tel: 053-4319841
E-mail: speeltuinvarvik@ziggo.nl