Last updated 19th September 2019 11:59 CEST
by Chantal Regtop
Rookvrije Speeltuin


Het aantal rookvrije speeltuinen en buitensportverenigingen in Enschede neemt alsmaar toe. In Twente en omgeving zijn er steeds meer speeltuinen en sportverenigingen waar roken uit den boze is. Daarom zijn wij vanuit speeltuin 't Varvik ook blij dat wij in deze trend mogen mee gaan, dit mede dankzij de financiële medewerking van de wijkbudgetten, die dit initiatief mogelijk hebben gemaakt aldus Arjan Brouwer voorzitter van speeltuin 't Varvik.

Brouwer vertelt dat de overheid over twee á drie jaar toch tot een rookverbod voor de speeltuinen komt, daar willen we op vooruit lopen. Ik verwacht dat er vast nog wel eens een ouder zal zijn die hier enig uitleg over wil hebben en met uitleg van ons standpunt, om voor de jeugd te kiezen hopen we toch op begrip voor onze keus.

Ook Stichting Enschede Speeltuinen ondersteunt deze initiatieven, roken, spelen en sporten gaan echt niet meer samen, onderstreept Henja Bartelink. We proberen op de bewustwording van de ouders in te spelen om een rookvrije omgeving te creëren voor de kinderen in de toekomst en onze gezamenlijke toekomst.

A. ter Horstplein

Deze foto is gemaakt door Maureen van Ooijink-Bruintjes, voor meer foto's kunt u op de foto klikken.

Dinsdag 29 mei 2018 was een bijzondere dag bij Speeltuin 't Varvik, op die dag werd er op het plein van de speeltuin een echt straatnaambord geplaatst. Dat op zich is misschien niet heel erg bijzonder, de reden voor het plaatsen van dit bord is dat zeer zeker wel.
Alie ter Horst is al 38 jaar vrijwilligster bij Speeltuin 't Varvik, waarvan de laatste 17 jaar voorzitster. Daarvoor heeft Alie in de loop der jaren al heel veel onderscheidingen mogen ontvangen, er ontbrak er echter nog eentje. De titel ere voorzitster, deze heeft Alie 29 mei gekregen, met een prachtige oorkonde, bloemen, een verrassingsfeestje en de onthulling van het eerder genoemde straatnaambord.
Het plein bij Speeltuin 't Varvik heet voortaan het A. ter Horst Plein.