Last updated 19th September 2019 11:59 CEST
by Chantal Regtop
Wijk Spreekuur
Elke week houden de verschillende partners in de wijk op donderdag van 13.00 – 14.00 uur spreekuur in het Speeltuingebouw ’t Varvik. Voor een luisterend oor en voor allerlei vragen op het gebied van leefbaarheid, wonen, welzijn, buurt en veiligheid, kunt u bij ons terecht.
Wij zijn de medewerkers van verschillende organisaties, die werkzaam zijn in de wijk. Denk aan de politie, woningcorporaties, wijkteams en gemeente. Wij informeren, adviseren of verwijzen door. Als u vragen of opmerkingen heeft voor één van ons, kom dan langs op het spreekuur. Wij beantwoorden graag uw vragen.


Gert Jansen
(wijkhuismeester de Woonplaats)
Bezoekadres: Lumen, Velveweg 54
Spreekuur: maandag t/m donderdag 8:45 - 9:15 uur
Telefoon: 0900-9678
Mijn naam is Gert Jansen en ik wil me graag even aan u voorstellen.
Ik ben namens woningcorporatie De Woonplaats de huismeester in uw wijk en daarmee het eerste aanspreekpunt voor u als bewoner.
U vindt mijn kantoor in het nieuwe wijkcentrum Lumen aan de Velveweg 54. Van maandag tot en met donderdag houd ik daar spreekuur van 8.45 tot 9.15 uur.
Kom gerust eens langs als u vragen heeft over de woonomgeving, overlast van buren ervaart of algemene vragen over De Woonplaats heeft.
U zult me ook vaak door de buurt zien lopen. Ik zet me namelijk dagelijks in voor de leefbaarheid in uw wijk door toezicht te houden op de woonomgeving en het tuinonderhoud, bewoners aan te spreken op ongepast gedrag en onderhouds-problemen te signaleren.
Bovendien neem ik, waar nodig, deel aan overleggen met bewonerscommissies en ben ik elke donderdagmiddag aanwezig bij het wijkspreekuur in het Speeltuingebouw aan de Hendrik Smeltweg.
Zo draag ik graag mijn steentje bij aan de woonkwaliteit.
Wellicht komen we elkaar binnenkort een keer tegen!

Met vriendelijke groet,

Gert Jansen
Mijn naam is Jos van Wessel, ik ben lid van de wijkraad Zuid-Oost Enschede en ben belast met Leefomgeving en Groen & Milieu.
Ik ben altijd op het wijk-spreekuur aanwezig als een soort van luisterend oor voor de problemen in de wijk en dan met name Varvik-Diekman, mede omdat ik ook wijkcontactpersoon ben.
Vaak wordt ik in de buurt aangesproken over problemen die er zijn en ik zeg dan bijna altijd: "Kom op het wijkspreekuur en leg het voor aan de daar aanwezige functionarissen." Meestal volgt er dan ook wel een oplossing.
Mocht u vragen hebben, mail mij dan.

Met vriendelijke groet,

Jos van Wessel


Jos van Wessel
(Lid van de Wijkraad Zuid-Oost)
Bezoekadres: Speeltuin 't Varvik
Spreekuur: donderdag 13:00 - 14:00 uur
E-mail: josvanwessel@wrzoe.nl of josvanwessel@gmail.com


Ellen Nijhuis
(wijkbeheerder Domijn)
Bezoekadres: Hoge Bothofstraat 39
Aanwezig: maandag, woensdag, donderdag
Telefoon: 0900–3350335 (gebruikelijke belkosten)
Mijn naam is Ellen Nijhuis. Ik ben werkzaam bij Domijn als wijkbeheerder. Graag stel ik mij aan u voor.
Ik werk sinds anderhalf jaar in Varvik-Diekman en Hogeland. Al langer werk ik in Velve, Schreurserve, Mekkelholt en Lonneker. Als wijkbeheerder ben ik voor de huurders van Domijn uw eerste aanspreekpunt. Ik loop elke week door de wijk. Ziet u mij lopen? Spreekt u mij dan gerust aan! Bijvoorbeeld als u overlast ervaart en zich afvraagt hoe u dit het beste kunt aanpakken. Ik kan u advies en tips geven.

Samen zorgen voor “schoon, heel en veilig”
Ik let kort gezegd op “schoon, heel en veilig”. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ik u aanspreek omdat uw schutting scheef staat en dit gevaar kan opleveren. Of omdat er in uw tuin losse stenen liggen die kinderen kunnen pakken om mee te gooien. Ik vind het belangrijk om te weten wat er leeft in uw buurt of wijk. Heeft u suggesties of tips? Laat het me weten! Zo zorgen we er samen voor dat u fijn kunt wonen!

Wekelijks een spreekuur Ik werk samen met de gemeente, politie en wijkcoaches. Samen houden wij iedere donderdag een spreekuur bij de speeltuin van 13.00 – 14.00 uur. Komt u gerust eens langs met uw vragen!

Vragen?
U kunt zich natuurlijk ook telefonisch (0900 – 335 0 335, € 0,20 per gesprek) of via de website (www.domijn.nl) bij ons melden, als u vragen of opmerkingen heeft. Ik bel u dan of kom bij u langs. Ik heb een voorkeur voor het laatste, omdat ik persoonlijk contact prettig vind. Op deze manier leer ik u en uw buurt het beste kennen!
Ik hoop dat we samen kunnen zorgen voor een fijne wijk waarin u zich thuis voelt!

Met vriendelijke groet,

Ellen Nijhuis